De totes les arts, la música és potser la que ens pot emocionar amb més facilitat i una de les que ens permet evocar records amb més rapidesa. A partir d’ara, segur que en sentir les notes d’El Danubi blau d’Strauss, de les dolces melodies de Mozart, de les obres melancòliques de Schubert o de l’òpera Fidelio de Beethoven recordarem que hem entrat a les cases d’aquests genials compositors que van viure a Viena.
Durant els segles XVIII i XIX, Viena va estar considerada la capital musical d’Europa i aquesta esplendor artística ha fet que la ciutat mantingui viu el seu gran llegat musical. Gràcies a la companyia del musicòleg i crític musical Xavier Chavarria, hem descobert la banda sonora dels racons més especials del patrimoni històric i arquitectònic de la ciutat, com la Catedral de Sant Esteve, on es van celebrar tant el casament com el funeral de Mozart. En Xavier ens ha fascinat amb els seus coneixements musicals, amb les seves explicacions amenes i didàctiques i amb una acurada selecció de fragments d’obres per viure amb la màxima intensitat cadascuna de les visites, com ja va fer en l’anterior viatge musical a Venècia de Mitic Viatges.

Escoltant atentament al musicòleg i crític musical Xavier Chavarria a l’interior de la Catedral de Sant Esteve
La música ha estat el fil conductor de la simfonia d’experiències úniques que hem viscut aquests dies com, per exemple, assistir a un concert privat a l’església de Sant Miquel. La Michaelerkirche, del segle XIII, és una de les esglésies més antigues de Viena i n’hem pogut gaudir en exclusiva. Amb tota l’església per a nosaltres, ens hem posat al voltant del seu majestuós orgue de 1714, mentre l’organista, cantant i director de cor Manuel Schuen ens parlava d’aquest instrument i de l’acústica d’aquest bonic temple. Poder sentir-lo interpretar en directe en aquest entorn ha estat un dels moments més emocionants del viatge.
Viena ens ha captivat amb els seus encants, però si en algun lloc ens hem traslladat a la màgia de l’Àustria imperial i a la sofisticació de la seva cort ha estat al palau de Schönbrunn. Aquesta meravella de l’arquitectura barroca i els seus jardins formen part del Patrimoni Mundial de la Humanitat des de l’any 1996 i hem tingut el privilegi de poder fer una visita privada pels seus passadissos daurats, plens d’obres d’art rococó. Una altra de les icones arquitectòniques d’aquest recinte és l’Hivernacle del Palau (Palmenhaus Schönbrunn), un dels hivernacles amb una varietat d’espècies més gran del món. En aquest entorn hem gaudit d’un magnífic sopar amb concert, una cloenda majestuosa i ben especial per a un viatge inoblidable.